מהו Docker?

Docker הוא כלי אשר יעודו הוא להפוך יצירה, פריסה והפעלה של אפליקציות ויישומים באמצעות "מכולות". מכולות אלה מאפשרות למפתחים לחצור חבילה הכוללת את האפליקציה ביחד עם כל התלויות הנדרשות לפעולתה התקינה ולהפיצן כחבילה.

בצורה זו ניתן להבטיח כי האפליקציה תוכל לרוץ על כל גרסאת לינוקס קיימת וללא מבלי שיהיה צורך להתייחס לכל מערכת בצורה שונה ומבלי החשש של מחסור בתלויות או שינויים שנעשו בהפצות מותאמות אישית. יתרון נוסף הוא היכולת להתקין ולהסיר אפליקציות על ידי פריסה של קונטיינרים מבלי "ללכלך" את מערכת ההפעלה.

במובן מסויים, Docker דומה במעט למכונה וירטואלי, אך בניגוד אליה במקום להרים מערכות הפעלה וירטואליות השימוש ב Docker מאפשר לאםליקציות לרוץ על אותה גרסאת קרנל של המערכת המארחת.

אך הנקודה החשובה ביותר היא ש Docker נכתבה בקוד פתוח, דבר האומר שכל אחד יכול לתרום לתחזוקת המערכת, להוסיף תמיכה במגוון רחב מאוד של שירותים וכן לבצע התאמות לפי צרכים אישיים או הוספת פיצ'רים חדשים שאינם זמינים כברירת מחדל.

למי מיועד ה Docker?

הדוקר במהותו הוא כלי שתוכנן ופותח עבור מפתחים ומנהלי מערכות והפכה במהירה לכלי שימושי מאוד אצל הרבה אנשי DevOps. עבור המפתחים, המשמעות היא שהם יוכלו להתמקד בפיתוח ומבלי שיהיה עליהם לדאוג לגבי המערכת שבסופו של תהליך תריץ את האפליקציה. עבור מנהלי המערכות, כלי זה מאפשר גמישות מירבית בכל הנוגע לשימוש במערכות ההפעלה השונות היות והוא מצמצם את הצורך בלתחזק מספר גדול של מערכות אלה.

מתחילים

בחלק זה אפרט והסביר על הכלים השונים אשר יאפשרו לכם להכנס ולעבוד בעולם הדוקרים. Docker מספקת מדריך online המכיל גם סימולטור שורת פקודה המאפשר לכם להתנסות בפקודות של המערכת.

בנוסף ישנו מדריך למשתמש המתחיל אשר מציג את יכולותיה הבסיסיות של המערכת, פקודות בסיסיות וטרמינולוגיה הקשורה בקונטיינרים.

בסרטון הבא, תוכלו ללמוד קצת יותר לעומק על היכולות של המערכת: